Van Bohol naar Moalboal

Na ons jungle avontuur stond er weer een reisdag voor de boeg: Half 8 opstaan en met één tussenstop in Cebu richting Moalboal.

Een taxi pikte ons bovenaan dé trap op. We kunnen jullie vertellen; 274 treden met volle bepakking in een hete, vochtige jungle is een serieuze workout! Gelukkig had Bong (taxipiloot) de airco in zijn taxi op standje vrieskist staan, het zweten werd nu klappertanden. Om 9:10 uur kwamen we bij de pier aan en om 9:20 uur vertrok de boot. Dat we deze boot gehaald hebben, is te danken aan Bong met zijn absurde rijstijl.

De boot bracht ons naar Cebu city en daar brachten we nog een bliksembezoek aan ons eerste hostel, iets met jetlag en vergeten, classic. Een taxichauffeur bracht ons hierheen, Jels snelde naar binnen en kwam lachend met twee paspoorten weer naar buiten, opzich wel handig als je nog een keer terug wilt.

De taxi bracht ons vervolgens naar South Bus Terminal en daar stond een bus die eigenlijk al wilde vertrekken richting Moalboal, gelukkig mochten we nog mee. Dit ging behoorlijk soepel en snel zo, zeker toen we erachter kwamen dat de bestuurder het gestoorde broertje van Bong was. Met 80 per uur ramde hij de bus door het 20 km/u langzamer rijdende verkeer door continu van rijbaan te verwisselen, ook de banen van de tegenliggers. 2,5 uur later en 107 peso lichter kwamen we aan in Moalboal.

Hier moesten we nog 2,8 km afleggen naar ons hotel, Sisters Inn. Twee Filipinos hielpen ons en wilde ons voor 30 peso p.p. brengen. Na ons ja-woord kwam we erachter dat het twee motorbikes betrof, achjah dit overleven we dan ook vast wel. Gezellig met volle bepakking achter op de motor crossen.

Een paar minuten later kwamen we, om twee uur ’s middags, aan bij onze eindbestemming. Eerst maar ontbijt, die was er door al dat gehaast bij ingeschoten.

Next: Moalboalse avonturen 

Advertenties

Een Reactie op “Van Bohol naar Moalboal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s