And off we go ✈

4 juli 2015 – 11.00 uur

Hoezee! Onze vakantieperiode is aangebroken en na een een enerverende bruiloft gisteren zijn we ’s nachts naar Swifyercity gereden om daar na een paar uurtjes slapen de wekker weer te horen gaan. Gelukkig heeft Arjen zijn vriend Bart kunnen strikken om ons om 5.00 uur naar het treinstation van Lelystad te brengen. Ik kan me mooiere plekken bedenken om je vakantie te beginnen maar oké 😉

image

Na een relaxte treinreis kwamen we aan op Schiphol. Even snel inchecken, lekkere parfum proberen in de ‘tax-free’ en vervolgens naar de bedrijvigheid van het vliegveld kijken onder het genot van een kop koffie.

Tenminste, dat was ons plan…

Je voelt ‘m al. Dit ging dus niet zoals gepland. Het incheckapparaat gaf een melding dat we een visa nodig hadden om Amerika in te vliegen. Hmmm… niks over gelezen en geen bericht van gehad, enigszins verbaasd liepen we naar de informatiebalie van United Airlines (er zat warempel zelfs iemand achter de balie, is ook wel eens anders) en werden door een vriendelijke dame verder geholpen. Uitkomst; we konden nog wel een visa aanvragen maar het kon wel eens zo zijn dat er 72 uur over heen ging voor de aanvraag zou worden goedgekeurd. Gelukkig vertrok ons vliegtuig over twee uur, dus geen reden voor paniek.

Oja, het was ook een kans dat de ‘hufterproof’ computer wel eens kapot kon zijn aangezien deze situatie wel vaker frustratie opleverde bij pasagiers en de knopjes het moesten vergelden… joh :p

image

Gelukkig had het beste apparaat een goede dag en kon het invullen van de ellenlange vragenlijst beginnen (van de naam van je werkgever tot de doopnamen van je ouders en alles er tussenin, so far for privacy)

Uiteraard moest er nog ff afgetikt worden (een bescheiden 28 dollar) want stel je voor dat je er niks aan verdient. Oh, ben ik een beetje cynisch? Zal het slaapgebrek wel zijn 😉

Gelukkig zijn wij twee voorbeeldige burgers en werd direct ons visa goedgekeurd. Poging twee bij het incheckapparaat verliep een stuk voorspoediger en uiteindelijk mochten wij ook aansluiten in de, inmiddels, korte rij om onze bagage af te geven, olleej!

image

In de verte hoorde ik een groepje beveiligers met elkaar fluisteren “…twee backpackers die naar Mexico gaan…” en ik voelde hem alweer aankomen; een uitgebreide ondervraging en het uitpluizen van onze tassen. Op zulke momenten ga ik altijd spontaan aan mezelf twijfelen, ik had toch niet per ongeluk een zak cocaïne of een bazooka in m’n tas zitten?! Volgens Arjen moest ik niet zo stressen en hij had gelijk, hij werd dit keer niet eens gecontroleerd op explosieven en mochten zo doorlopen.

Inmiddels hunkerden we naar een bakkie koffie, op naar Starbucks dus. En wat is nu het leukste aan Starbucks?! Dat je ter plekke een fantasienaam kan bedenken en dat ze dat dus op je beker zetten en omroepen. Lachen gieren brullen. Na kort beraad gingen we voor de namen Buck (want dat vindt Arjen een grappige naam) en Elenoire (of iets in die geest wat lastig schrijven is op zo’n beker. Oh evil!

Gelukkig was alleen de naam Buck voldoende want ik ben zo’n kneus dat ik spontaan niet uit mijn woorden kom als ik een ‘leugen’ moet vertellen.

Enfin, met koffie in de hand richting de gate. Daar besluiten tóch nog een boek te willen kopen en daardoor weer de laatste zijn in de rij. Ach, iets met vakantiemodus?

Nu vliegen we, as we speak, boven Boston en kijken we uit over een hemel vol met mooie ‘mama-wolkjes’ (vrolijke, pofferige wolken met een platte onderkant) en ik wil stiekem gewoon nog geloven dat (als je er in zou springen) het zachte, wat-achtige kussens zijn. Zo mooi 🙂

image

image

Over een uurtje landen we in New York en van daaruit vliegen we door naar Cancun, waar we rond 17.00 uur hopen aan te komen.

Chapeau als je deze (ietwat langdradige) blog helemaal hebt uitgelezen!

Liefs,

Arjen en Jelske

Advertenties

7 Reacties op “And off we go ✈

 1. Geweldige vakantie gewenst samen,ik hou het dit keer op de grond. auto-fietsen en wandelen. Wandelen in de bergen van Oostenrijk en fietsen/ATBen in Zwitserland. Maak fun, lieve groet,Henk.

 2. Haha, dit keer helemaal gelezen! Knap hè!
  Wat weer een verhaal, ik had er natuurlijk graag bij willen zijn (aangezien ik zo stressbestendig ben…..) hihi.

  Have fun globetrotters Xx

 3. Haha Jelske, je schrijft grappig, dus ik heb hem helemaal uitgelezen 🙂
  Ik wens jullie enorm veel plezier.
  Ciao Ciao Dana. (weet niet wat doei doei in het Mexicaans is)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s