City vs. Outback

G’day mate!

Zo, het is weer even tijd om jullie jaloers te maken met onze avonturen. Omdat het alweer meer dan vier maanden geleden is sinds onze laatste blog (oeps!) gaan we alles kort en bondig proberen te vertellen…….

We waren in Katoomba gebleven waar we flink hebben rondgehiked in Blue Mountains National Park. Enorm groot en makkelijk te verdwalen (elk jaar komen hier nog mensen om het leven omdat ze verdwaald zijn! OMG!) maar gelukkig liet ons richtingsgevoel (nouja, dat van Arjen dan) ons niet in de steek en kwamen we na vijf uur weer veilig terug bij de auto. Veel klimmen en dalen maar het was het waard. Mooie uitzichten! Klik HIER om onze foto’s te bekijken.

Een kleine week later zou Nicolet ons komen vergezellen maar tot die tijd moesten wij ons zelf nog vermaken. We besloten meer inland te gaan om de echte Australische outback te zien. Dat lukte ons, op een dag belandde we op een plaatselijk cowboy festival waar wij zeker weten de enige toeristen waren. We werden in onze korte broek, teenslippers en zonnebrilletjes vreemd nagekeken door de ruitjes blouses en cowboyhoeden. Een beetje beduust dwaalden we rond, maar het was tof. Ze hadden een competitie in ALLES! Wie heeft de mooiste taart, appels, wortels, pompoen, vogeltjes, breiwerkje en gaaaa maar door. Na het zien van al dit moois kwamen we de schoonvader van Tarzan (Google ‘m up) tegen en die had een mooie reptielen show voor ons in petto. Aan het einde slingerde hij ons een 12 meter lange Python om de nek en vond dat we op de foto moesten. (op de foto lijkt het misschien iets minder groot en niet op een Python) Aan het einde van de dag was het Rodeo tijd! Eerst probeerden kids op jonge stiertjes de acht seconden vol te maken, een dappere opgave die wij ze niet na doen, het merendeel liep dan ook huilend de ring (noem je dat zo?) uit. Later waren de grote jongens aan de beurt. Spectaculair! De meeste hadden moeite met twee seconden, maar dapper en stoer waren ze wel.

IMG_2393

Daarna gingen we door naar Huntervalley. Een groot, prachtig wijngebied waar we zowaar een wijntour hebben gedaan. Een hele dag lang verschillende wijnen proeven. Af en toe een kaasje, stokbroodje of olijfje en aan het einde van de dag nog een mooie afsluiter met 17 verschillende soorten Vodka. Nadat we ze alle 17 geproefd hadden wisten we dat Vodka niet ècht ons ding is. Een mooie ervaring, wonder boven wonder geen hoofdpijn (goede wijn) en tevens de start van Arjen zijn wijn-drink carrière.

Op naar Sydney om ons lieve vriendinnetje van het vliegveld te halen. Daar sta je dan te wachten. Vliegtuig al een half uur geleden geland maar nog geen teken van Nicolet. “Misschien heeft ze wel het verkeerde vliegtuig genomen” grapten we. Na een uur wachten begint dat grapje steeds meer werkelijkheid te worden en je voelt je schuldig dat je dat grapje gemaakt hebt. Toen kwam er een blond koppie uit de tunnel een daar was ze… Slowmotion-stand werd ingeschakeld en alsof ze elkaar jaren niet hadden gezien, gingen alle emoties hun eigen gang, lieten ze de wereld even voor wat het was en vlogen naar elkaar toe. Reunited!

Die avond hebben we Nicolet een mini rondleiding gegeven door Sydney. Natuurlijk behoorde hét boegbeeld van Australie daar ook bij; The Sydney Opera House. Wisten jullie dat de beroemde daken van dit architectonische hoogstandje gemaakt is van meer dan een miljoen Zweedse tegltjes? Jaja..

Na een goede inspectie van het gebouw en een verboden poging hem te beklimmen, liepen we weer verder over de pier om te genieten van het mooie uitzicht.

Sydney

Na nog een paar dagen sightseeing en een bizarre (maar meer dan geslaagde) stapavond gingen we met z’n drieen in Big Sue op weg naar Melbourne om Arjen zijn verjaardag te vieren en om de Great Ocean Road te rijden. De roadtrip was lang maar gezellig. En op wonderbaarlijke wijze gaat het altijd regenen als Jelske achter het stuur zit, heeeel hard regenen, “de ruiterwisser werkt zich uit de naad, ik zit met mijn neus op de voorruit en ik kan nog niks zien regen”! Voeg hier een paar auto ongelukken aan toe die ontweken moeten worden en een spin die voor de rijders neus bungelt en je kan je misschien de hysterische sfeer in de auto voorstellen

Eenmaal aangekomen in Funky Melbourne, waren de weersomstandigheden weer stralend en al snel zaten we gezellig met z’n allen rondom ‘the barbie’. We verbleven bij onze vrienden Greg, Phill en Marvin.

De jongens wonen in een oud doktershuis (oid) wat nu wordt gebruikt als ‘share house’. Oftewel: een soort studentenhuis maar dan voor travelers. Vrienden van Greg en Phill uit Engeland (Shaun and Jessica) woonden er ook en met z’n allen hebben we Arjen zijn verjaardag gevierd op 26 februari. Op zo’n dag doe je natuurlijk wat de jarige wil: Een sportdag in het park. Na basketbal, voetbal, cricket, verstoppetje, stand in de mand, honkbal en frisbee was het hoog tijd voor weer een welverdiende BBQ, biertjes en de cadeautjes. De bofkont mocht zich gelukkig prijzen met Corona’s, autoversielsels, taart, TimTams, een skydive en zelfs twee heuze Belgische Duvel biertjes. Het feest werd voortgezet in Fitzroy, de hippe buurt van Melbourne. En zoals je verwacht van een Engels-Duits-Nederlands gezelschap, was ‘t een geslaagde avond.

IMG_2557

Zo, nu lopen we nog maar vier maand achter met bloggen! Chapeau!

De volgende blog wordt uber kort en nog bondiger zodat jullie grotendeels op de hoogte zijn van al onze Aussie Avonturen voordat we naar Asia vliegen op 1 augustus.

Adios amigos! X

Met zn drieen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s