Kia ora

Kia ora

Daar sta je dan, op Schiphol. Zo lang naar uitgekeken en dan toch wel zenuwachtig. Gelukkig waren we niet alleen maar was er een legertje dierbaren uitgerukt om ons uit te zwaaien. Een paar foto’s, kadootjes, kaartjes, een knuffel, een kus en een traan kregen we mee het vliegtuig in. Na de eerste paspoortcontrole konden we nog één keer zwaaien. Vanaf dat moment ben je met zijn tweeën, just the two of us.

Na wat rondgedrenteld te hebben in de taxfree shoppingmall hebben we ons richting onze gate begeven; onze immens lange reis ging van start! Eerst naar Bangkok, door naar Taipei, op naar Brisbane en tot slot naar onze eindbestemming: Auckland. Afgezien van misselijkheid, slapeloosheid, oorpijn en verveling hebben de piloten en zijn crew goed werk afgeleverd. Veilig, gezond en wel hebben we onze bagage opgehaald en zijn we in de taxi gestapt die ons naar Ponsoby Backpackers zou brengen.

Na een heerlijke nacht en een zeer minimale jetleg (whoehoe!) zijn we Auckland gaan we verkennen. Eerst ontbijt regelen bij de supermarkt en dat later in het Victoria Park opgegeten. Heerlijk op een bankje in het zonnetje. Na het ontbijt het centrum van Auckland in. Niet geweldig, maar te doen. We liepen onder de sky tower door, naar de haven en via Queen Road naar het hoogste punt van Auckland: Mount Eden. Onze eerste “serieuze” klim werd een feit. Gelukkig waren we met 20 minuten boven. We werden beloond met een mooi uitzicht over de hele stad. Naast dat we konden genieten van het uitzicht werden wij ook entertainend door Aziaten met camera’s. Bus uit, poseren, foto maken, druk rondrennen en schreeuwen, bus in, naar volgende “must see”. Dit alles Onder het mom van, we hebben de foto’s nog. Terug beneden nog een welverdiend drankje gedaan (van de genietpremie) en terug naar het hostel om ons eerste eigen eten te koken. Lekker makkelijk, spaghetti. Het was warm en het vulde dus het voldeed aan alle eisen.

Vandaag gaan we onze camper ophalen. Het is half 8 in de ochtend en we gaan weg uit de grote stad om een fantastisch avontuur tegemoet te gaan.

Tot snel!

Advertenties

10 Reacties op “Kia ora

 1. Lieverd, na een heerlijke avond genoten te hebben in ons vaste pizzaria in Zwolle en hier de nodige kilo’s voedsel tot ons genomen te hebben:P Voel ik nu toch een lichte weemoed. Een apart idee dat jullie zo ver weg zijn.Heb je mijn brief al tot je genomen ;-)? of moest de betreffende piloot en zijn crewleden je inmeesteren na een iets te heftige lachbui.
  Schat ga heerlijk genieten, ga het avontuur tegemoet!
  Veel liefs ook voor Arjen. We kijken uit naar de volgende berichten!
  Nog maar 360 dagen te gaan… 😉

 2. Lieve schatten,

  Wat fijn om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen. Ben benieuwd naar wat op jullie pad zal komen.

  Liefs Es (groetjes van de jongens)

 3. We gaan jullie reisverslagen volgen. Super om te lezen! Vergeet je niet de Abel Tasman track te lopen? Dat is mijn mooiste moment geweest in NZ. Geniet!

  Gr. Jantina & Gert

 4. Hoi lieve jel en arjen! Wat fijn dat jullie heel en wel zijn aangekomen! Ik heb veel aan jullie gedacht toen jullie de super lange reis hebben afgelegd. Lekker dat jullie geen jetlag hebben, kunnen jullie al optimaal genieten van het avontuur;) geniet!! Dikke kus!!

 5. Hallo,
  Wat leuk om jullie verhaal te lezen! Ik ga jullie zeker volgen… Heel veel plezier met jullie mooie reis!!!
  Groetjes Ilona

 6. Lieve kinders,
  Zo sta je met een steen in je maag te zwaaien en zo lees ik jullie enthousiaste eerste bericht. Een goede start. Ga genieten en let een beetje op die spook rijders daar ( ga maar mee doen, lijkt me het allerbeste)
  Blijf jullie verhalen maar opschrijven. Wij lezen ze wel!!!
  Liefs, Hennie

 7. lieve jel en Arjen, Fijn om te lezen dat alles goed gaat daar! En natuurlijk zijn jullie al optimaal aan het genieten van de mooie reis en mooie dingen aan het doen! Heel veel plezier daar, genieten!!!!
  kus

 8. Ha Jelske en Arjen,
  Wat een mooi reisverslag. Ik zie aan het verslag dat Jelske weer ons vrolijke optimische meissie is, dat was voor vertrek met al het geregel en werken wel eventjes anders. Je hebt talent om reisverslagen te schrijven, wij genieten ervan. Hopelijk komen er nog heel veel. En Arjen heeft meteen z’n vuurproef linksrijden op onbegaanbare wegen gehad. Brrrr.

  Liefs pama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s