Wij gaan op wereldreis! :-D

8 augustus 2012

Het is nu augustus en we zijn nog hard aan het werk om al dit moois te kunnen bekostigen, want hoewel een wereldreis prachtig in de oren klinkt; het kost wel veel doekoes 😉 Maar dat hebben we er allemaal voor over! Dus nu doen we boodschappen bij de Lidl en drinken we een flesje wijn/bier in de woonkamer in plaats van in de kroeg. Ook zie je ons niet veel meer in de winkelstraten en hebben de reclamefolders maar één bestemming; de oud papier bak. Dit om onze (vooral die van Jelske) koopdrift te onderdrukken, en dat lukt aardig. Hoewel het soms wel even slikken is om voor de derde zomer op rij dezelfde bikini aan te trekken, geen hippe zomerjurkjes te kunnen kopen en geen tapas te kunnen eten op het altijd zonnige terras van Las Rosas. Maar het went al al aardig en we weten waar we het voor doen! 🙂

Nu hoor ik jullie denken: Wanneer gaan jullie weg, waar gaan jullie heen en wanneer komen jullie terug?! Vooruit, hier ons reisschema:

16 november: Vanaf Schiphol vliegen we via Bangkok naar Taipei in Taiwan, hier hebben we een tussenstop van ongeveer 10 uur. We verlaten daar even de airport voor een trip door deze stad. Vervolgens vliegen we via Brisbane naar Auckland (Nieuw Zeeland dus) waar we op 18 november aankomen. Het schijnt zo te zijn dat je na zo’n reis vrij moe kan zijn 😉 Daarom hebben we voor de eerste twee nachten een hostel geboekt om bij te slapen.

20 november t/m 20 december: We hebben een leuke,  knusse camper gehuurd voor deze periode. Door wat onderhandelingen krijgen we deze inclusief BBQ, picknick tafel, stoelen en een föhn (want wat moet je zonder?)! We rijden via een toeristische route van het noorder- naar het zuidereiland en hopen op deze manier veel te kunnen zien van dit prachtige land (denk aan Lord of the Rings landschappen, vulkanen, walvissen, thermaal baden, stoere hiking trails, ….).

20 december t/m 22 december: We leveren onze camper weer in en genieten de laatste twee dagen van de stad Christchurch en haar omgeving. Nu is het zo dat deze stad niet zo heel lang geleden getroffen is door een aardbeving, dus we zijn benieuwd hoe we het aantreffen!

22 december: We vliegen op deze mooie dag (ons jubileum) naar Sydney! Hier hebben we tot 2 januari een hostel geboekt, dit moest al ruim van tevoren gebeuren aangezien kerst en oud&nieuw in deze periode vallen. Duur grapje, maar hopelijk elke cent waard om kerst in de zon te vieren en het eerste vuurwerk vanaf de Harbour Bridge achter het Opera House de lucht in te zien knallen!

2 januari t/m …. : Het globale plan is om te werken en te reizen in Australie. Waar dit gaat gebeuren en hoe lang we dit gaan (lees: moeten) doen is nog niet bekent. Mochten jullie tips hebben qua werk, let us know! We staan (bijna) overal voor open! Naast werken gaan we natuurlijk ook leuke dingen en veel moois bekijken, gedeeltelijk samen met ons mattie: Nicolet! 😀

Laatste maanden: In de planning staat dat we de laatste maanden door Azie gaan trekken. Indonesië  Maleisië  Bali, Laos, Vietnam, Cambodja, Thailand… alles staat op ons verlanglijstje. Maar welke landen we precies gaan aandoen, blijft voorlopig voor jullie en voor onszelf nog even een verassing!

Wanneer we weer in Nederland terug komen (áls we terug komen :p) staat nog niet vast. Maar als jullie ons blijven volgen via deze blog, dan kom je daar vanzelf achter! Je kan ons volgen door je aan te melden via de ‘e-mail notificatie’ waar je je voor kan aanmelden rechts in het menu.

Tot snel!

Groetjes Arjen & Jelske

Advertenties

7 Reacties op “Wij gaan op wereldreis! :-D

  1. Wat een super verslag! Grote complimenten van mijn kant! Ik zit op het puntje van mijn stoel en zal elke stap en blog op de voet volgen en mee genieten.
    Fantastisch vooruitzicht! LIefsssssssssssssssssssssssssssssssssssssss Carine Mullerossooo

  2. Spannend allemaal zeg! Ik ga jullie natuurlijk volgen! Heb mijn e-mailadres ingevuld. Maar eerst nog een feestje vrijdag en volgende week vrijdag in zwolle:) Ga jullie wel missen hoor! Maar voor jullie waarschijnlijk een onvergetelijke reis!! Kusss Marit

  3. Heb een aantal goede vrienden in Perth (meest geïsoleerde stad van de wereld…) kan eens vragen wat mogelijk is qua werk en verblijf als jullie een bezoek aan West Australië op de planning hebben.
    Hoor wel of julli mijn hulp nodig hebben. Super veel lol toegewenst!! ienetsf Cheers!! Iwan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s